Végre újra itt van a sütőtök szezon! Imádom minden formában és mennyiségben! Az egyik kedvenc sütim is sütőtökös, bár igazán nem is érződik az ízén, inkább a fahéj domináns benne.
Ha bejön a hidegebb idő mindig készítek!
És a lelkiismeretemnek is jót tesz, mert teljes kiőrlésű lisztből, meg zabpehelyből készül. Csupa egészséges hozzávalók.
Az a 20 dkg cukor pedig igazán elhanyagolható! :D
Hozzávalók:
- 180 g vaj
- 210 g cukor
- 1 tojás
- 350 g sült tök püré (mivel sült tököt még nem kaptam, sütöttem)
- 110 g zabpehely
- 110 g finomliszt
- 110 g teljes kiőrlésű liszt (lehet csak teljes kiőrlésű liszttel is készíteni, értelemszerűen akkor 220 g kell belőle)
- fél tk. só
- fél tk. szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- 1 tábla tejcsoki
Elkészítés:
A vajat mikróban megolvasztom, pár percig keverem a cukorral és a tojással, majd hozzáöntöm a sütőtök pürét.
A kétféle lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát, fahéjat előzőleg összedolgozom, majd a tökös keverékhez öntöm.
Az egészet átkeverem, és kb. 1 órára berakom a hűtőbe, hogy a zabpehely megszívja magát.
Evőkanál segítségével, picit lisztes kézzel, kis halmokat formázok, és lelapogatom, egymástól pár centiméterre.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 15-20 percig sütöm.
A sütőből kivéve rögtön ráteszek mindegyikre egy-egy kocka csokit.
A maradék sült tökből pedig készíthetünk krémlevest!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése