2015. január 26., hétfő

Évi és a kenyér esete - KONYHA


Facebook oldalam hű követői már tegnap értesültek a nagy kenyérfiaskóról, ami abból állt hogy először is 0,8 dl víz helyett, 8 dl-t sikerült önteni a tésztába...., kuka. :/
Másodjára sikerült mindent pontosan kimérni, gyönyörűen megkelt a tészta, a sütőben aztán tovább növekedett, szépen megpirult..., kivettem, illatozott, beszélt....., majd nem tudtam róla leszedni a sütőpapírt, teljesen ráégett. Ma már arra is rájöttem hogy valószínűleg a sütőpapír minősége miatt történt ez!
Ízre amúgy nagyon finom, de úgy sajnálom hogy a finom kenyérhajat sok helyen le kell vágni.
Legközelebb figyelmesebb leszek! :)

A recept pedig természetesen Limarától, a kenyér koronázatlan királynőjétől származik! Hála érte! :)
A becsületes neve pedig sörös kenyér, 2 dl sör van benne, így apa is örülni fog a kenyérsütésnek, mert a maradék az övé lehet! :D Csak nem nálunk! :) Elárulok egy titkot! A húgaim Sörlee-nek hívnak! :D Vajon miért? :D

Szóval a sok duma helyett jöjjön inkább a recept, amit itt találtok!
Ja! És még annyi hogy én tönkölyliszt helyett, teljeskiörlésű rozslisztet használtam, mert az volt itthon, azért sötétebb, és szemcsésebb egy kicsit az enyém! Szerintem... :D





2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett! :) Megérte a munkálkodást! ;) Most már tényleg szeretnék egy szeletkét! :D

    VálaszTörlés
  2. Köszi Ági! Küldöm! Nyisd az ablakot! :D

    VálaszTörlés