2015. február 7., szombat

Alcsúti hóvirágmező - ÚTON ÚTFÉLEN


Régóta szerettem volna már megnézni Magyarország legnagyobb összefüggő hóvirágmezőjét, ami az Alcsúti arborétumban látható! Már már azt hittem hogy idén is lecsúszok róla, mert Mamámnál már kezd elvirágozni, és a sok hétvégi program miatt nem tudtunk eddig elmenni!
Tegnap felkerekedtünk, és egy kis pesti kitérő után megcéloztuk az arborétumot. A pesti kitérő apropójáról is fogok legközelebb írni!
Természetesen ha már arra jártunk, akkor megkerestük a felcsúti foci akadémiát is. Megkerestük? Nem lehet nem észre venni, annyira tájidegen! Olyan mintha ledobtak volna egy nagy bálnát, a falu közepére. Szörnyű! És majdnem itt ért véget tegnapi túránk, mert a hiper szuper tetőszerkezetről meginduló hó, egy centivel mögöttem landolt! :D De Évi fürge, és mázlista! :D
Napokkal korábban odatelefonáltam az arborétumba, hogy megkérdezzem milyen állapotban vannak a hóvirágok, és szerencsére azt a választ kaptam hogy még bimbósak. Nem gondoltam hogy ennyire! Nagyon korán mentünk még, de azért volt látnivaló bőven!
Velünk jött egy kollégám és a felesége, aki szintén kertész. Így visszagondolva hatalmas élmény lehetett 3 kertésszel egy arborétumban! :D :D
"Nézd ott egy Helleborus!.....és hogy milyen szépen megmaradt a Viburnum lombja!" Stb.stb....

Aki tervez egy kis kirándulást február végére, annak még nem késő meglátogatni az Alcsúti arborétumot, mert egy-két hét múlva fognak teljes szépségükben pompázni a hóvirágok!


















































2 megjegyzés:

  1. Óóóóó! Micsoda szépséges képek! De jó,hogy szóltál, mindig lemaradok róla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Én is évek óta terveztem már! :)

      Törlés