Amikor még jó háziasszony voltam szinte minden nap főztem, most hogy már nem vagyok túl jó háziasszony egyre ritkábban teszem. :/
Annyira nem szeretek kényszerből főzni, mint semmi mást sem szeretek kényszerből.
Ennek ellenére minden nap főtt ételt eszünk! Nem tudom hogy?! Próbálok nagyobb adagokat készíteni, meg egyszerűbbeket...,talán így.
Most megihlettek a friss tavaszi zöldségek, zöldséges tejfölös sült csirke készült.
Hozzávalók:
- 1ek.olíva olaj
- 6 bőrös csirkecomb
- 1 hagyma, karikákra vágva
- 20 dkg húsos szalonna, kockára vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 6 dl csirke alaplé
- 1 nagy burgonya, felkockázva
- 20 dkg spenót
- 1 tk. oregánó
- só, őrölt bors
- 2 dl tejföl
- 1 csokor friss petrezselyem
Így készül:
Sózd, borsozd meg a csirkecombokat, és szórd meg oregánóval.
A forró olajon pirítsd meg a combok mindkét oldalát. Tedd félre a combokat, és a visszamaradt zsiradékon pirítsd meg a szalonnát, dobd rá a hagymát, majd ha üveges lett add hozzá az összetört fokhagymát.
Ezután jöhetnek a zöldségek, répa, krumpli, valamint az alaplé.
Sózd, borsozd, majd fedő alatt főzd addig míg a hús puha nem lesz.
Ezután add hozzá a megmosott spenótot, keverd bele a tejfölt, és végül a petrezselymet.
Tálald párolt rizzsel!
Nagyon nagyon finom!
Ha majd megint jó háziasszony leszek, sokkal sokkal gyakrabban fogok ilyen finomakat főzni, természetesen a magam által megtermelt zöldségekből! :)
Ez bizony nagyon jól hangzik! :)
VálaszTörlésFinom is volt! :)
Törlés