2014. július 26., szombat

A gyümölcsös - ÖRÖKSÉG


Hol is kezdjem? Ha le kellene egyszerűsítenem azt hogy anyai nagyapám mit szeretett az életben, akkor három dolog jut eszembe róla először! 
A család, a növények, és az ételek szeretete!
Soha nem fogom elfelejteni azokat a nyarakat, amikor a Tisza széli nyaralójukban töltöttük a hétvégéket! Annyi szép emlék jut eszembe! A sok felfedező túra a közeli ártéri erdőben, ahogy a gátról legurulunk, nem törődve azzal hogy az éles fűszálak össze-vissza kaszabolnak bennünket, a ping pongozások, és még annyi minden más!
A legjobban mégis arra emlékszem hogy volt egy kút, alatta pedig egy bádogkád! A kád mindig tele volt vízzel, abban hűtötték a sört, az üdítőket, és a dinnyét!
Amikor nagyon meleg volt, akkor minket, gyerekeket is!
Emlékszem ahogy ott ülünk a dinnyék, és az üvegek között, és a leázott sörös címkével tapétázzuk ki a kádat! :)
A helyi TSZ agronómusaként mindig fontosak voltak neki a növények, a kertészet, ebben dolgozott, ez volt a hobbija, az élete! 
Volt egy nagy álma, egy gyümölcsös kert, amit sikerült is megvalósítania, de sajnos nem sokáig élvezhette, mert hamarosan megbetegedett. Már nem láthatta ahogy a fák roskadásig telnek barackkal, almával, körtével, meggyel, cseresznyével, mandulával, szilvával!
Talán nem meglepő, de kertészmérnök lettem! Bár engem inkább a dísznövények érdekelnek -és ez meg inkább a mamák hatása-, de mindig büszkeség tölt el hogy ő volt a nagyapám, hogy lassan húsz éve nincs velünk, de a mai napig sokan emlékeznek rá, mert mindamellett, hogy nagyon jó férj, apa, és nagyapa volt, ízig vérig kertész volt, remek szakember, és jó barát! :)
Ma ebben a gyümölcsösben jártam! 


Érik a nektarin

Fontos alma

A kert őre.:)


Rézvirág

Levendula is van már a kertben! 




2 megjegyzés:

  1. Jó volt olvasni ezeket a kedves sorokat! A nagyapád nagyon büszke lenne Rád!
    Hasonló "okból", igaz én Apai hatásra lettem kertészmérnök. :) Öröm volt Veled sétálni ebben a csodás kertben. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Ági! Akkor te ezt megérted, átérzed! :)

      Törlés