Van egy jó kis csülök receptem, ami eddig mindig mindenhol nagy sikert aratott.
Kivételesen most nem egész csülökkel készítettem, hanem szelettel, mert kettőnknek ez is bőven elég volt.
Hozzávalók 6-8 személyre:
- 2 db csülök
- kb. 4 nagyobb vöröshagyma
- 8-10 db borókabogyó
- 8-10 db szemes bors
- fahéj, szerecsendió (kb. 1-1 kávéskanál)
- 1 üveg sör
- 6-8 db zsályalevél (szárított is jó)
- 4 rozmaring ág (ez is lehet szárított)
- só
- olaj
Elkészítés:
Pataki tálban szoktam készíteni, amit sütés előtt be szoktam áztatni, 1-2 órára.
A csülköt bevagdossuk csontig, és jól bedörzsöljük sóval.
A fűszereket mozsárban összetörjük, és kb. 1,5 dl olajjal elkeverjük.
Ezzel is bedörzsöljük a csülköket, utána mehetnek a cseréptálba.
A hagymákat megpucoljuk, negyedekre vágjuk, és a csülkök mellé dobjuk.
1 pohár sört öntünk alá, a tálat lefedjük, és mehet a sütőbe.
A húst fél óránként meg kell fordítani, közben locsolgatni a sörrel.
Addig sütjük, míg a hús meg nem puhul, ez kb 2 óra, 180 fokon, ezután levesszük a fedőt, és fél óra alatt ropogósra pirítjuk.
Általában barna szósszal, és zsemlegombóccal szoktam tálalni, de most krumplit dobtam a tálba, ami szépen megsült a hússal együtt.
A maradék sör a szakácsot illeti! :)
Jó étvágyat!
Hűha! Ez bizony nagyon finom lehet! :) Még jó, hogy a Kertészlány főzni is nagyon szeret! ;)
VálaszTörlésIgen, szeret, és enni is sajnos! :D
Törlés