2014. október 15., szerda

Madártej - KONYHA


Úgy gondoltam ezen a szomorkás, esős  napon kell nekem valami kis meleg, édes boldogság, megleptem magam egy kis madártejjel!




Hozzávalók:
  • 20 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 1 l tej  
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét 10 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük (inkább cukormáz szerű lesz, mint kemény hab).
A sárgájához hozzáadjuk a maradék kristálycukrot, meg a vaníliás cukrot, majd egy kis tejjel elkeverjük.
A maradék tejet felforraljuk, és ebben kifőzzük a tojásfehérjét. Kiszedjük egy tálba, és félre tesszük.
A tejhez hozzáadjuk a tojássárgás keveréket, és sűrű krémmé főzzük. ( Na nekem ez nem jött össze! Legközelebb rakok bele egy kis vaníliás pudingport is.) A tetejére szedjük a főtt tojáshabot.

Bon appetit! :)




A séf ajánlata a madártej mellé, egy jó könyv, esetleg egy jó film, egy érdekes blog, vagy egy női magazin, és nélkülözhetetlen egy jó meleg takaró! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése